Coaching 'De Smidse'

Bij Coaching ‘De Smidse’ kunt u terecht voor coaching met het paard als spiegel voor wandelcoaching en natuurcoaching.  Ik heb de HBO opleiding ‘Coachen met het paard als spiegel’ bij Horsense gevolgd en succesvol afgerond en volg regelmatig intervisiebijeenkomsten om mij te verdiepen in dit boeiende vak. 

Door middel van coaching met paarden wil ik mensen laten ervaren dat het paard als een spiegel werkt. Dit heeft puur te maken met het wezen paard. Ik probeer het gedrag van het paard te vertalen naar de coachee waardoor er vaak een bewustwording op gang komt. Soms gebeurt dit door middel van een oefening maar vaak is het zijn tussen de kudde al genoeg om allerlei patronen, overtuigingen of trauma's aan te raken. Dit kan op allerlei vlakken: emotioneel, geestelijk, energetisch of een combinatie hiervan. Uiteraard staat hierbij de veiligheid en het welzijn van de coachee maar ook het paard of paarden voorop.  

 

Coaching met het paard als spiegel

Na het maken van een afspraak volgt een intakegesprek (30 min.). Dit gesprek is onder andere bedoeld om de vraag van de coachee helder te krijgen en het doel van de coachingsessie te bepalen. Daarnaast zal ook de veiligheid en werkwijze worden besproken. Wanneer het doel van de coaching helder is, kan de coachingsessie beginnen. Deze duurt ongeveer een uur, maar dit is afhankelijk van de wensen van de coachee. Deze coaching sessie wordt tussen en met de paarden op Stal de Langenberg gedaan.  

 

Wandelcoaching met paard

Net zoals bij een normale coachingsessie, volgt na het maken van een afspraak eerst een intakegesprek (30 min.) om het doel van de coaching helder te krijgen en de veiligheid en werkwijze te bespreken. Hierna gaat u samen met Angelique en een paard het bos in. Dit zal ongeveer een uur duren, maar dit is afhankelijk van de wensen van de coachee.